From better to best
/
/
Securizarea Termică a Sticlei

Securizarea Termică a Sticlei

Parametri curbelor de răcire și încălzire sunt controlate electronic

Sticla securizată sau întărită, cum i se mai spune, este produsă prin încălzirea sticlei la o temperatura de aproximativ 650 de grade Celsius, punct în care aceasta începe să se înmoaie. Suprafețele externe sunt atunci răcite cu rapiditate, creând astfel o compresie puternică. Procesul de încălzire urmat de cel de răcire este efectuat controlat electronic iar parametri după care se realizează acest proces influențează fundamental calitatea geamului securizat.

Software de monitorizare a calității producției

QMS – Quality Management System. Calitatea securizării sticlei este monitorizată în permanență. Cu ajutorul sistemului de management al urmăririi procesului de producție a sticlei securizate, putem ști și analiza parametri dupa care s-a realizat securizarea sticlei. Suntem, în acest fel, informați asupra calității securizării și putem confirma pentru fiecare sesiune de securizare că sunt respectate standardele aplicabile acestui tip de produs.

Software de monitorizare a întregului proces – GTMP

GTMP – Glass Tempered Management Process. Pentru că ne interesează nu numai calitatea geamului securizat, dar și ceea ce se întâmplă de-a lungul întregului proces de productie (comandă, livrare și mai ales după livrare), am implementat un sistem de gestiune a serviciilor de securizare, care oferă o multitudine de avantaje clienților noștri. Procesarea comenzilor se realizează electronic, cu etichetarea fiecărei sticle în parte. Cu un cod de bare unic, aplicat pe fiecare panou, urmărirea sticlei de la fazele de tăiere, prelucrare, decupare, găurire, până la securizare este extrem de facilă, pe întregul flux de producție. Informațiile conținute de codul de bare cuprind date despre tipul sticlei, dimensiunile panoului, tipul prelucrărilor, nume client și codul specific fiecărui panou într-un proiect, pentru a fi ușor de identificat,

Securizarea termică a sticlei se face în conformitate cu standardele europene EN 12150 și EN 1863

Pentru că am înțeles din prima clipă importanța calității sticlei securizate, tot timpul lucrăm mult pentru menținerea acesteia în parametrii standardelor europene.
Calitatea securizării sticlei nu numai că se află în standarde, dar am reușit să producem sticlă securizată la o calitate mult peste condițiile restrictive ale standardelor. Astfel abaterile de planeitate sunt cu mult mai mici decât cele prevăzute de cele 2 standarde.
Datorită faptului că folosim mașină de spălat sticla cu perii speciale de Low-E SOFT iar manevrarea geamului se face de fiecare dată cu mănuși speciale ( pentru sticla reflexivă sau Low-E ) apariția zgârieturilor practic este diminuată la maxim.
Suntem firma care a înțeles faptul că sticla securizată este în primul rând o sticlă de siguranță și de aceea conform standardului, ne-am luat responsabilitatea încă de la început de a marca absolut toată sticla produsă de noi și de a face încercările periodice pentru producția executată.
Sistemul de control al producției cuprinde proceduri, inspecții regulate și încercări așa cum sunt ele descrise în cadrul standardelor EN 12150 și EN 1863 precum și în manualul calității elaborat odată cu certificarea ISO 9001 de către organismul de certificare QS Cert.

Heat Soak Test – Test pentru sticla securizată în vederea înlăturării spargerilor spontane

Pentru a reduce riscul de spargere spontane a sticlei securizate datorat prezenței critice de incorporări de Sulfură de Nichel ( NiS ) în sticla obișnuită, se recomandă supunerea sticlei securizate la un tratament termic suplimentar, denumit  ” Heat-Soak Test „. Acest test este reglementat de standardul european EN 14179 și constă în încălzirea și apoi răcirea sticlei după anumite curbe. Fiind distructiv, acest tratament elimină cea mai mare parte a sticlei care reprezinta risc, fără a putea însă, în condițiile tehnice actuale să le elimine în procent de 100%. Riscul de spargere spontană este însă considerabil redus. Acest tratament este indicat în toate situațiile în care stabilitatea lucrării, menținerea închiderii sau acoperirii volumului și siguranța utilizatorilor pot fi amenințate de spargerea unei sticle securizate termic.

Caracteristici ale liniei de securizare TAMGLASS Pro-E 2442
Dimensiunea maximă a sticlei securizate: 2400 mm x 4400 mm
Avem posibilitatea de a securiza sticlă cu grosimi între 4 mm și 19 mm.
Securizăm orice tip de sticlă securizabilă, float clar, ultraclar, colorat, ornament, reflexiv, Low-E Hard și SOFT cu emisivități de până la 0.02.
Dimensiunea minimă: 250 mm x 200 mm.
Capacitate de lucru: 220 mp / h pentru sticlă de 4 mm clară și 50 mp / h pentru sticlă cu grosime de 19 mm.