From better to best
/
/
Laminare Sticlă

Laminare Sticlă

Cum este produsă sticla laminată?

Sticla arhitecturala laminată este produsă din două sau mai multe foi din sticlă unite în condiții speciale de temperatură și presiune printr-o folie elastică clară, colorată, cu diverse motive decorative, având grosimi diferite în funcție de cerințele proiectului. Rezultatul obținut este un vitraj compozit de înaltă performanță, durabil, rezistent la umezeală, ce oferă soluții pentru multe probleme de design arhitectural.

Cel mai important aspect: SECURITATEA

Duritatea, elasticitatea și aderența foliei de laminare pe sticlă, transformă sticla arhitecturală laminată într-o soluție excelentă ce combină siguranța cu elementele de design. Datorită rezistenței crescute la impact accidental, sticla laminată este din ce în ce mai utilizată în proiectele arhitecturale, în aplicații cu montaj pe zone verticale, înclinate sau orizontale.

Performanța structurală a sticlei laminate

Sticla laminată oferă câteva proprietăți importante  din punct de vedere structural. Primul, sticla laminată este mult mai flexibilă decât  sticla monolit de același tip și grosime sub presiuni laterale ( presiuni eoliene ) pe termen scurt. În al doilea rând, sticla stratificată reține bucățile de sticlă în cazul spargerii accidentale, lipite pe folia de laminare. Este protejată astfel integritatea anvelopei clădirii până la înlocuirea panoului spart.
Laminarea se poate face atât pentru aplicații ale sticlei plane cât și în cazul sticlei curbe.

Posibilități nelimitate de design
Datorită versatilității acestei tehnologii, laminăm între foile de sticlă diverse inserturi cum ar fi furnir natural, mesh-uri metalice cu texturi mai rare sau mai opace, folii cu LED-uri, folii cu cristale lichide, plante naturale presate, folii antivandalism sau unele folii speciale care  creează sticlei o rezistență sporită la fenomene meteorologice extraordinare.

Caracteristici tehnice pentru laminare
Dimensiune maximă a sticlei: 2400 x 5000 mm
Tip de folie: EVA, TPU
Posibilitate de inserturi: AB-AR, folii metalice, furnir din lemn, plante, mesh-uri metalice, etc
Grrosime maximă de sticlă: 200 mm