From better to best
/
/
Emailarea Sticlei prin Tehnologie ROLLER

Emailarea Sticlei prin Tehnologie ROLLER

Prin tehnologia ” Roller ” culoarea este mai opacă

Tehnica de aplicare a emailului ceramic cu ajutorul unui roller facilitează obținerea culorilor cu grad mare de opacitate. Această caracteristică are ca substrat capacitatea utilajului de a aplica în mod controlat cantități mari de email ceramic, până la 320 grame pe metrul pătrat. Folosind acest avantaj al utilajului, beneficiem ca rezultat de sticle emailate ceramic în culori deschise și totuși foarte opace.
Provocarea acceptată și câștigată de Glas Expert este în cazul culorilor deschise, chiar și în cazul culorii albe, unde obținem o sticlă îndeajuns de opacă numai prin aplicarea emailului ceramic cu tehnologia roller. Astfel, placarea directă pe perete a unui panou emailat ceramic RAL 9010 este posibilă, fără ca stratul de adeziv să fie vizibil.
Tot capacitățile utilajului ne permit să avem un randament mare al producției de sticlă emailată, într-un timp redus. Emailăm până la 300 de metri pătrați într-un schimb de 8 ore.

Emailul este aplicat uniform

Prin tehnologia de aplicare a culorii prin roller, emailul ceramic este distribuit uniform indiferent de grosimea sticlei sau a formei sale. Astfel, emailăm sticlă cu grosimi cuprinse între 3 și 25 de mm.
Dimensiunea maximă a sticlei emailate este de 2400 x 4400 mm iar dimensiunea minimă este de 150 x 100 mm.
După procesul de aplicare a culorii, urmează cel de preîntărire a emailului ceramic, la temperaturi cuprinse între 120 și 200 de grade Celsius. Fixarea culorii se realizează în cursul procesului de securizare,  prin expunerea sticlei la o temperatură de circa 700 de grade Celsius.
Odată cu securizarea, practic culoarea se vitifică, patrunzand  chiar ÎN structura sticlei. Se obțin astfel culori ce nu se vor decolora în timp, rezistente la temperaturi de până 200 de grade și cu o foarte mare rezistență la abraziune.