Taiere Sticlă
Tăierea sticlei se face cu ajutorul unui utilaj cu comandă numerică
Tăierea sticlei se face cu ajutorul unei rotițe din oțel călit îmbrăcată într-un înveliș diamantat. Aceasta piesă are la extremitate o formă de V și este purtată de un cap ce se mișcă după trei axe X, Y și Z.
Prin interpolarea axelor x și Y putem să tăiem orice fel de formă cum ar fi elipse, cercuri, formă de trapez sau paralelogram, abaterea fiind de doar +/- 0.5 mm.
Capacitatea utilajului de a-și interschimba capul de tăiere il face compatibil pentru tăierea sticlei cu grosimi de la 2 mm la 25 mm.
Tăierea se poate face după fișiere CAD
Putem procesa și tăia forme complexe desenate în majoritatea programelor CAD datorită faptului că utilajul funcționează cu comandă numerică și poate interpola toate cele 3 axe,. Astfel putem tăia după fișiere .DXF, .DWG, .EPS, .AI, .CDR, etc
Decuparea sticlei pentru diverse aplicații cum ar fi montarea lavoarelor în blaturile din sticlă, montarea spoturilor luminoase în oglinzi, montarea prizelor în cazul placărilor de pereți se poate face cu ușurință . Pentru a conferi siguranță în exploatarea ulterioară, canturile decupajelor se vor finisa, cu posibilitatea și a lustruirii lor după finisare, în cazul în care acestea rămân vizibile.
Raza minimă pentru decupajele interioare este 15mm, cu finisarea lucioasă a cantului. În cazul în care se dorește doar finisare mată a cantului raza interioară minimă este de minim 12mm iar în cazul în care cantul trebuie să aiba decupaj minim, se realizează rază de 7mm cu un cant care rămâne în urma decupării cu router-ul- cu o minimă finisare in vederea securizării.