From better to best
/
/
Roland Garros

Roland Garros

Turneul de tenis de la Roland Garros este unul dintre cele mai importante turnee internaționale de tenis și se desfășoară pe parcursul a două săptămâni, la Paris, în complexul sportiv cu același nume. Este unul dintre cele mai prestigioase momente sportive ale anului și unul dintre cele mai populare evenimente din tenis. În 2018, turneul feminin a fost câștigat de românca Simona Halep.

Cu o capacitate de peste 15.000 de locuri, stadionul asigură confort maxim atât pentru desfășurarea activităților sportive, cât și pentru vizionarea acestora în condiții optime. Renovarea stadionului a cuprins și schimbarea și înlocuirea tuturor balustradelor cu cele din sticlă securizată și laminată. Prevăzători, proiectanții au specificat configurația de 10.4.10mm, în varianta cu Heat Soak Test, scăzând astfel riscul de spargere spontană. Pe fiecare panou de sticlă, Glas Expert a aplicat un martor, vizibil numai în lumina ultravioletă cu lungime de undă 254nm. Marcajul se poate vedea pe toată durata de viață a sticlei care a fost testată HST, chiar și după spargere.

Folia de laminare în cazul proiectului Roland Garros a fost una specială, Evalam Crystal. Aceasta oferă o calitate superioară a imaginii care se vede prin sticla laminată și o filtrare a razelor UV mai redusă, totul spre confortul privitorului. Cele 4 folii generează elasticitate sporită a întregului ansamblu, tocmai pentru a proteja suplimentar spectatorii în cazul unui incident sau accident.

Testările și mostrele premergătoare începerii proiectului au fost atent studiate, iar concluziile au fost întotdeauna privite și analizate prin perspectiva siguranței și securității spectatorilor. Astfel, configurația sticlei, testarea suplimentară Heat Soak, profilul Faraone Italia, cu agrementările specifice zonelor aglomerate și tipul ales de mână curentă, toate converg în același sens: siguranța optimă a celor care vin în tribune.

Întreaga cantitatea, de 1400 mp, a fost produsă de către Glas Expert conform graficului de lucrări impus de Beneficiar, cu mobilizarea eficientă și optimizată a tuturor departamentelor din cadrul Glas Expert.

Client
Roland Garros
Locație
Paris, Franța
Arhitect
Chaix & Morel et Associés
Durată proiect
12 luni
Data finalizării
Martie, 2020
Produse și servicii Glas Expert
  • Suport tehnic pentru găsirea soluției tehnice optime
  • Balustrade din sticlă EVOLAM T HST
  • Heat Soak Test – evidențiere cu markeri speciali