From better to best
/
/
/
Paravane de Duș si de Cadă

Paravane de Duș si de Cadă

Cabinele de duș sunt într-adevăr soluții populare pentru spațiile de baie moderne, datorită versatilității și adaptabilității lor la diverse configurații și nevoi. Iată câteva aspecte importante despre paravanele de duș și modul în care acestea sunt montate și configurate:

- Paravane simple de duș: Acestea sunt soluții ușor de montat și mai economice. Un panou de duș simplu trebuie fixat pe cel puțin trei laturi: fie două laturi cu profil și cea de-a treia cu o bară stabilizatoare, fie toate cele trei laturi în profil, caz în care panoul trebuie să ajungă până în tavan.

- Variante walk-in: Acestea sunt potrivite pentru spații mai generoase, unde panoul de duș poate fi instalat în mijlocul golului de trecere, lăsând două zone de intrare libere în duș. Pentru această configurație, sunt necesare fixarea a două laturi pe pardoseală și tavan, utilizând profile. Dacă paravanul nu ajunge până în tavan, se pot folosi două bare stabilizatoare montate pe latura superioară a panoului pentru susținere.

- Bare stabilizatoare: Acestea se montează de obicei cu o înclinație de 45 de grade față de peretele alăturat sau perpendicular pe peretele opus. Această fixare este suficientă pentru a menține pe poziție sticla securizată și pentru siguranța în exploatare a cabinei de duș.

- Materiale și profile: Pentru paravanele de duș, Glas Expert folosește sticla securizată EVODUR ESG și, în anumite cazuri, sticla laminată și securizată EVOLAM K, în variantele de sticlă extraclară, ultraclară (low-iron). Profilele în care se montează pot fi de tip U, din inox sau aluminiu eloxat, oferind rezistență și durabilitate.

- Opțiuni de montare: Prinderile pe picioare de inox înalță paravanul de duș, facilitând scurgerea apei și ușurând curățenia. Conectorii de tavan sunt o opțiune, însă fixarea mecanică trebuie să fie realizată în afara planului sticlei, pentru a asigura stabilitatea și siguranța.

În ansamblu, paravanele de duș oferite de Glas Expert sunt soluții fiabile și moderne pentru spațiile de baie, asigurând atât funcționalitate cât și estetică, în conformitate cu nevoile și preferințele fiecărui utilizator.