From better to best
/
/
Sun Plaza

Sun Plaza

Procesul de reconfigurare a Sun Plaza București a fost împărțit în trei etape, pe o perioadă totala de 24 de luni, Participarea concretă a Glass Expert a început în ultimele 12 luni ale proiectului, la faza de finisaje interioare.
Prima etapă, în care a fost remodelat și extins pasajul de acces către stația de metrou Piața Sudului, a cuprins cea mai mare parte a proiectului care implica sticlă, etapă în care Glass Expert a montat 700mp de sticlă printată ceramic, emailată și securizată. Modelul de print, realizat de Peter Kogler (artist cu recunoaștere internațională și unul dintre pionierii artei generate pe computer) a fost adaptat și configurat pe cotele relevate, pentru tunelul de acces care face legătura cu stația de metrou.
Atenția la detalii a trebuit să îmbine specificațiile șantierului cu grafica, astfel încât desenul să continue de pe o parte pe alta, fără întrerupere. Proiectarea sticlei și îmbinarea graficii cu situația din șantier a fost cea mai dificilă parte, dat fiind faptul că întotdeauna, într-un proiect de asemenea anvergură, apar aspecte neprevăzute.
În acest interval Glas Expert a măsurat, proiectat, produs și montat frontoanele deasupra noilor magazine, ușile de la hidranți și pilaștri. În toate zonele, aspectul principal de care am ținut cont a fost cel de siguranța și securitate. Astfel, am montat numai sticlă securizată și emailată ceramic iar ușile de hidranți au fost echipate cu balamale atipice, cu deschidere la 170 grade și cu sistem de închidere/ deschidere push. Adaptarea și suprapunerea graficii pe zonele unor nișe, uși și deschideri atipice a fost realizată cu aceeași atenție la detalii.
Finalizat cu succes înainte de Craciun, este un proiect care s-a întins pe toată perioada anului 2017.

Client
Sun Plaza
Locație
România, București
Arhitect
Bog’Art
Durată proiect
12 luni
Data finalizării
Decembrie 2017
Produse și servicii Glas Expert
  • Consultanță în detalierea proiectului
  • Proiectare specifică
  • Măsurători și montaj
  • Sticlă printată ceramic EVOPRINT
  • Sticlă emailată ceramic EVOKERAM
  • Sistem de profile din inox
  • 700 mp sticla printata ceramic
  • 300 mp sticla emailata ceramic EVOKERAM R
  • Usi de hidrant cu deschidere la 170 grade, din EVOKERAM R