From better to best
/
/
Siguranța nu ține de întâmplare – Sticla pentru Balustrade

Siguranța nu ține de întâmplare – Sticla pentru Balustrade

Salutare, sunt Andrei, consilier inginer în construcții la Glas Expert.

Job-ul meu presupune realizarea releveelor în diversele șantiere unde avem proiecte în desfășurare și ulterior proiectarea produselor finite pe care le realizăm în totalitate în halele de producție Glas Expert.
Totodată, în atribuțiile postului meu intră și găsirea soluțiilor optime de execuție, punere în opera și exploatare de către consumatorul final al produselor din sticlă realizate de noi. Aceste soluții sunt discutate și stabilite împreună cu proiectanții, arhitecții sau direct cu beneficiarii proiectelor la care lucrăm.

Pentru realizarea releveelor în șantiere, pe lângă obiectele de măsurat tradiționale, cum ar fi ruleta clasică, ruleta telescopică, telemetrul electronic, vinclul, înclinometrul electronic (pentru măsurarea unghiurilor ) și laser-ul, pentru o mai bună acuratețe a măsurătorilor, Glas Expert, a achiziționat în anul 2016 un scanner digital 3D Proliner.
Acest scanner îmi scurtează foarte mult timpul petrecut în șantiere pentru realizarea releveelor și totodată timpul de proiectare al reperelor din sticlă.

În privința releveelor, scannerul Proliner este foarte ușor de manevrat și intuitiv, iar ecranul cu touch pe care acesta îl are, îmi permite să identific și să remediez rapid eventualele greșeli de exploatare ( greșeli umane ) al acestui instrument de măsură.

Scanner-ul poate detecta eventualele abateri de planeitate și verticalitate, abateri care apar în mod frecvent într-un șantier. Precizia de măsurarea al acestui instrument de măsura fiind de ± 0.3 mm.
În privința proiectării, toate măsurătorile realizate în șantiere sunt salvate în acest device în format .dxf, acest format îmi este de foarte mare ajutor, toate desenele putând fi prelucrare cu ușurință în AutoCAD.

Aceste fișiere pot fi citite de utilajele de prelucrare a sticlei pe care noi le avem și aici pot enumera mașina de tăiat sticla în coordonate numerice, centrul cu comandă numerică de prelucrat sticla ( CNC) și printer-ul cu email ceramic.

În concluzie, scanner-ul Proliner mă ajută foarte mult în munca mea de zi cu zi, să elimin eventualele greșeli pe care le pot face în momentul unui releveu realizat cu instrumentele de măsura ʺtradiționaleʺ , măsurarea fizică, transcrierea în agendă a măsurătorilor și proiectarea în AutoCAD al produsului final.